NAUČNO JE DOKAZANO: Ovaj IQ test ima SAMO 2 pitanja, ali rećiće sve o vašoj inteligenciji!

IQ testovi su nam oduvek bili zanimljivi. Često na osnovu odgovora na potpuno banalna pitanja, saznajemo mnogo toga o sebi. Pitanja su vrlo lukavo postavljena…

Engleski psiholog Ben Ambridžu je u svojoj knjizi ”Knjiga psihotestova” objavio niz kratkih test pitanja, na osnovu kojih dolazimo do mnogih zaključaka o sebi. Jedan od njih danas je pred vama. Da li ste spremni? Evo ga:

1. Da li vas deprimira život u ograničenom okruženju?

a) Da, vrlo

b) Onako

c) Ne, uopšte

2. Da li se rado sastajete sa prijateljima svaki dan, ili preferirate, recimo, dva puta nedeljno?

a) Definitivno!

b) Da, ponekad

c) Ne44234

Instagram/ bella_stbnr

ergfnKada odaberete odgovore, koji vas najbolje opisuju, na sledećoj strani potražite rešenje (koje će vas sigurno iznenaditi)

Instagram/ si.lavie

REŠENJE:

Test se temelji na istraživanjima o ponašanju inteligentnih i manje inteligentnih osoba: Određena ponašanja dovode do zaključka o tome da li ti radije spadaš u jednu ili drugu kategoriju.

Da li ste u prvom pitanju izabrali odgovore pod b) ili c), a za drugo pitanje ste odabrali c) ? Čestitamo, vi ste verovatno visoko inteligentni i vaš IQ iznosi 116, ili više.

Pozadina:

Osobe IQ-om nižim od 81, lakše potpadaju pod uticaj okoline i samim tim, lakše upadaju u depresiju. Takođe, kod osoba sa nešto nižim IQ-om javlja se visok stepen životnog zafovoljstva prilikom svakodnevnog sastajanja sa istim prijateljima, dok je kod inteligentnijih osoba, stvar potpuno obrnuta.

likemag.com

 

POVEZANE OBJAVE

Back to top button

Adblock Detected

Molimo ugasite ADBLOCKER kako bi otvoriti stranicu!